875.000

Πωλείται μοναδικό αρχοντικό στην Τσαγκαράδα 476,75τμ.

Πωλείται στην Τσαγκαράδα ένα από τα πιο καταπληκτικά ακίνητα στο Πήλιο! Το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό παραδοσιακό αρχοντικό που χτίστηκε αρχικά το 1880 σύμφωνα με το εμβληματικό αιγυπτιακό παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ και επεκτάθηκε τη δεκαετία του 1920, ακολουθώντας τα νεοκλασικά στοιχεία που πρόσθεσαν στο κτίριο αυτή την επιπλέον «μαγική» πινελιά που κάνει το ακίνητο να ξεχωρίζει ριζικά από άλλα παρόμοια ακίνητα.
Αυτή η επιβλητική κατοικία, διαθέτει μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα στη θάλασσα και τη γύρω περιοχή. Η ιδιοκτησία αποτελείται από 2 οικόπεδα που χωρίζονται από ένα δημοτικό πλακόστρωτο μονοπάτι. Το πάνω οικόπεδο εμβαδού 974,12τμ εφάπτεται στον κεντρικό δρόμο, παρέχοντας την αίσθηση της ιδιωτικότητας και της ησυχίας στο ακίνητο μιας και δεν υπάρχουν άμεσοι γείτονες. Η κατοικία είναι τοποθετημένη στο κάτω κομμάτι, εμβαδού 798,77τμ. Και τα 2 βρίσκονται εντός σχεδίου και είναι άρτια και οικοδομήσιμα.
Μια εξαιρετικά όμορφη κύρια είσοδος με καλυμμένες πλευρές από λευκό μάρμαρο και η πανύψηλη, περίτεχνα σκαλιστή χειροποίητη πόρτα εισόδου, μας καλωσορίζει στο σπίτι που αποτελείται από έναν χαριτωμένο καθημερινό χώρο συγκέντρωσης, ένα ευρύχωρο και ευάερο σαλόνι – τραπεζαρία που ακριβώς στο κέντρο δεσπόζει ένα μεγάλο τζάκι, με έξοδο σε μια μοναδική για το είδος του ακινήτου μεγάλη βεράντα με θέα προς τη θάλασσα κι ένα μικρότερο μπαλκόνι με θέα προς τον κήπο, μια μοντέρνα εργονομική ανεξάρτητη κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, πλήρες μπάνιο με διπλούς νιπτήρες μεγάλο ντους και παράθυρο, συν ένα WC στο μεσαίο επίπεδο.
Μέσω μιας μασίφ χειροποίητης ξύλινης σκάλας ανεβαίνουμε στον επάνω όροφο, που αποτελείται από 3 υ/δ, wc, ένα υπέροχο δεύτερο καθιστικό – βιβλιοθήκη με ένα πολύ χρηστικό τζάκι διπλής όψης και ένα όμορφο και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά ημιπολυγωνικό σαλόνι, που λειτουργεί ως μια υπέροχη κομψή γωνιά, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες του μια φανταστική και ρομαντική εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης, αγναντεύοντας το Αιγαίο μέσα από τα περίτεχνα σκαλιστά (κομψοτεχνήματα) περιμετρικά ξύλινα παράθυρα με τα γυάλινα παραθυρόφυλλα! Σ’ αυτόν τον όροφο απολαμβάνουμε τη χρήση μιας δεύτερης υπέροχης μεγάλης βεράντας με ανεμπόδιστη θέα, καθώς και ενός μικρού μπαλκονιού.
Στο κάτω επίπεδο του σπιτιού, το ισόγειο, στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε μέσω εσωτερικής σκάλας συναντάμε διάφορους άνετους αποθηκευτικούς χώρους, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, μια ευρύχωρη «καλοκαιρινή κουζίνα» που λόγω του ότι βρίσκεται δίπλα στον κήπο, επιτρέπει την εύκολη υπαίθρια ψυχαγωγία. Το ισόγειο περιλαμβάνει επίσης ένα ξενώνα με ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, μια σοφίτα ύπνου που μπορεί να φιλοξενήσει ένα παιδί, μια μικρή κουζίνα και πλήρες μπάνιο με παράθυρο. Αυτό το μικρό διαμέρισμα διαθέτει δική του ξεχωριστή είσοδο από τον κήπο. Ακόμη, εφαπτόμενο με την κύρια κατοικία υπάρχει ένα ξεχωριστό κτήριο που μετατρέπεται εύκολα σε έναν χρηστικό ξενώνα. Ακόμη διαθέτει wc και υπαίθριο ντους, καθώς και ασφαλές αποθηκευτικό κελάρι.
Ο κήπος περιέχει δύο νεόκτιστες πέργκολες πλεγμένες με τριαντάφυλλα, βιστερίες, ακτινίδια και κληματαριές. Ένα τεράστιο ξύλινο deck στο κέντρο του κήπου που χρησιμοποιείται ως καλοκαιρινό outdoor καθιστικό, προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα, στα νησιά των Σποράδων και σε μια πεντακάθαρη μέρα, στο Άγιο Όρος.
Το πάνω οικόπεδο είναι κατάφυτο με άφθονα οπωροφόρα δέντρα (αχλαδιές, συκιές, ροδακινιές, κερασιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές, καρυδιές και κυδωνιές) λαχανόκηπο και μια δεξαμενή βρόχινου νερού. Διαθέτει ένα ιδιωτικό γκαράζ, για δύο υπαίθριες θέσεις στάθμευσης στο δρόμο και η πρόσβαση στο σπίτι γίνεται μέσω πλακόστρωτου μονοπατιού για περίπου 50μ.
Ανακαινίστηκε πλήρως το 2020-21, όπως: ηλεκτρικά, υδραυλικά, σύστημα θέρμανσης (αντλίες θερμότητας LG), καλοριφέρ, κουζίνα, κύριο μπάνιο, παράθυρα και παντζούρια, καθώς και αποχετεύσεις ομβρίων, υδρορροές, ανακατασκευάστηκαν ή αντικαταστάθηκαν σύμφωνα με την πρωτότυπη φιλοσοφία του. Διαστάσεις: 115,50τμ στο επάνω επίπεδο, 152,85τμ στο μεσαίο επίπεδο και 155,30τμ συν 9,80τμ βοηθητικό χώρο στο κάτω επίπεδο. Εξωτερικό κτίριο: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα ως ξενώνας 39,70τμ. Ακόμη υπάρχει ένα WC στην αυλή 3,60τμ, καθώς και μια ξύλινη κατασκευή κλειστό γκαράζ 24τμ.
Αυτή είναι μια μοναδική πρόταση που απευθύνεται σε ανθρώπους με εκλεπτυσμένο και ευγενές γούστο, προσφέροντας στον εαυτό τους και στους αγαπημένους τους μια διαχρονική κομψή εμπειρία ζωής εδώ στο βουνό των Θεών, το Πήλιο..

Λεπτομέριες

Κωδικός : MAJESTIC MANSION
Τιμή : 875.000
Τετραγωνικά : 476,75
Τοποθεσία : ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ
Διεύθυνση : ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
ΤΚ : 37001
Όροφος : 3ΟΡΟΦΟ
Parking : Ναι
Σύστημα Θέρμανσης : ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
Κατηγορία : Κατοικία
Ενεργειακή Κλάση : Δ
Κωδικός ακινήτου : 21071

Εσωτερική δομή

Δωμάτια : 7
Κουζίνες : 2
Μπάνια : 2

βίντεο

Ευρεση στον Χαρτη

newage
I consent to have this site collect my Name, Email, and Phone.

Compare Listings

Τίτλος Τιμή Κατάσταση Τύπος Περιοχή Σκοπός υπνοδωμάτια Μπάνια