260.000

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 12059ΤΜ ΣΤΟ ΜΟΥΡΕΣΙ

Στην καρδιά του Μουρεσίου, κεντρικό οικόπεδο – αγροτεμάχιο δύο όψεων, συνολικού εμβαδού 12059,13τμ, το οποίο περιέχει 2 παλιές πέτρινες παραδοσιακές κατοικίες συνολικού εμβαδού περίπου 250τμ οι οποίες χρήζουν ολοκληρωτικής ανακαίνισης.
Η συγκεκριμένη έκταση αυτό πριν από την 1268/19 απόφαση του ΣτΕ χωρίζονταν σε 2 μέρη, μιας και το αριστερό κομμάτι με εμβαδόν 5617,01τμ όπου βρίσκονται και τα κτίσματα εθεωρείτο εντός των ορίων του οικισμού (στις φωτογραφίες ορίζεται ως Νο 1) και το δεξί με εμβαδόν 6442,16τμ βρισκόταν εκτός των ορίων του οικισμού, όμως εξακολουθούσε να παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο. Στις φωτογραφίες ορίζεται ως Νο 2.
Συνολικά εφάπτεται με πρόσωπο 82μ στην κεντρική Ε.Ο. Ζαγοράς – Τσαγκαράδας από την πάνω πλευρά και με πρόσωπο 155μ εφάπτεται σε κοινοτική οδό η οποία οδηγεί στην κεντρική πλατεία του χωριού (απόσταση ως την πλατεία 300μ).
Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, το κομμάτι Νο 2 εμπεριέχει ορισμένα δασικά τμήματα συνολικού εμβαδού 850τμ.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή και λόγω της παραπάνω απόφασης ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι βρίσκεται εξ’ολοκλήρου εκτός σχεδίου, εξακολουθεί να παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο διότι είναι σύμφωνο με τους “εκτός σχεδίου” κανόνες δόμησης.
Οι 2 κατοικίες αποτελούνται η μεν πρώτη με εμβαδόν 102τμ (51×2) από 2 ορόφους και η δε δεύτερη με εμβαδόν 116,30τμ από ένα υπερυψωμένο ισόγειο και ένα μικρότερο τμήμα ως ημιυπόγειο (στο επίπεδο του κλασικού ισογείου).
Σύμφωνα λοιπόν με την 568/2018 απόφαση του ΣτΕ, το παραδοσιακό πρότυπο δόμησης συνιστά πλέον την ανέγερση μόνον ενός κτιρίου κύριας κατοικίας και των τυχόν βοηθητικών κτιρίων αυτής (αποθήκη, παράσπιτο, φούρνος κ.λπ.) σε κάθε ιδιοκτησία, οπότε η παρούσα ιδιοκτησία καθίσταται εξαιρετικά προνομοιούχα εφόσον διαθέτει ήδη 2 ανεξάρτητες κατοικίες, γεγονός που θα μπορούσε κάλλιστα να εξυπηρετήσει περιπτώσεις 2 φίλων πχ ή συγγενικών προσώπων.
Τα ακίνητα διαθέτουν εύκολη πρόσβαση και απεριόριστη και φανταστική θέα προς το Αιγαίο και τη γύρω περιοχή!
Πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση που καλύπτει τόσο την ανάγκη επενδυτικής τοποθέτησης ή τουριστικής εκμετάλλευσης, όσο και την ανάγκη ιδιωτικής μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
New Age Real Estate

Λεπτομέριες

Κωδικός : MOURESI DOUBLE CHOICE
Τιμή : 260.000
Τετραγωνικά : 250
Τοποθεσία : ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ
Διεύθυνση : ΜΟΥΡΕΣΙ
ΤΚ : 37001
Όροφος : 2ΟΡΟΦΟ
Parking : Ναι
Σύστημα Θέρμανσης : ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Κατηγορία : Κατοικία
Ενεργειακή Κλάση : H
Κωδικός ακινήτου : 24947

Εσωτερική δομή

Δωμάτια : 3

Ευρεση στον Χαρτη

newage
I consent to have this site collect my Name, Email, and Phone.

Compare Listings

Τίτλος Τιμή Κατάσταση Τύπος Περιοχή Σκοπός υπνοδωμάτια Μπάνια