350.000

Πωλείται πέτρινο αρχοντικό στην Τσαγκαράδα Πηλίου

Πωλείται στην Τσαγκαράδα του Πηλίου αυτή η πανέμορφη παλαιά πέτρινη παραδοσιακή αρχοντική μονοκατοικία Αιγυπτιώτικου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού 2 επιπέδων με ισόποσο ημιυπόγειο, συνολικού εμβαδού 319τμ, καθώς και μια δεύτερη εξίσου παλαιά πέτρινη 2όροφη οικία εμβαδού 67,20τμ (33,6X2) οι οποίες βρίσκονται μέσα σε διαμπερές οικόπεδο (πρόσοψη στην κεντρική οδό και έτερη πρόσοψη σε κοινοτικό μονοπάτι) εντός σχεδίου, συνολικού εμβαδού 4008τμ.
Το οικόπεδο αποτελείται από 2 κομμάτια, το πρώτο με εμβαδόν 3369,72τμ (εδώ βρίσκονται οι κατοικίες) και το δεύτερο με εμβαδόν 639,13τμ.
Τα ακίνητα βρίσκονται κοντά στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και διαθέτουν εύκολη πρόσβαση αυτοκινήτου.
Το κυρίως σπίτι κατασκευής του 1834 είναι σε μέτρια κατάσταση και αποτελείται από:
– Ισόγειο εμβαδού 106,50τμ με κεντρικό χώρο της εισόδου – καθιστικό – 2υ/δ (το ένα με τζάκι) – ξεχωριστή παραδοσιακή κουζίνα με χτιστή καμινάδα. Είναι κατοικήσιμο και χρήζει ορισμένων βελτιώσεων.
– Όροφο εμβαδού 106,50τμ με ένα ακόμη υ/δ και έναν ενιαίο χώρο με εμφανή στέγη ο οποίος χρήζει ολοκληρωτικής ανακαίνισης, με απεριόριστη θέα προς το Αιγαίο και τη γύρω περιοχή.
-Ημιυπόγειο εμβαδού 106,50τμ όπου μέρος του καταλαμβάνει το μπάνιο και το υπόλοιπο χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή ως βοηθητικός χώρος (δυνατότητα αλλαγής χρήσης σε κύρια κατοικία) που επίσης χρήζει ολοκληρωτικής ανακαίνισης. Η πρόσβαση στο ημιυπόγειο πραγματοποιείται είτε μέσα από το σπίτι, είτε από δική του ανεξάρτητη είσοδο από τον κήπο, γεγονός που βοηθά στην πιθανή πλήρης αυτονομία του.
Το ακίνητο στο σύνολό του διαθέτει τα αυθεντικά χειροποίητα ξύλινα παράθυρα – πατώματα – εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες – σκάλα, τη μαρμάρινη είσοδο και τα αετώματα, που του προσδίδουν μια νοσταλγική όψη και διάθεση.. καθώς το παρελθόν του και η ιστορία του μας ταξιδεύουν πραγματικά πίσω στο χρόνο!
Η δε δεύτερη μικρότερη πέτρινη κατοικία (με εμβαδόν 33,60×2) η οποία χρήζει ολοκληρωτικής ανακαίνισης και βρίσκεται πλαγίως του κυρίως σπιτιού, αναγάγει το σύνολο της ιδιοκτησίας σε μια εξαιρετικά προνομιούχα περίπτωση, μιας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας ή ως οιαδήποτε άλλη κύρια χρήση.
Το σύνολο των κτισμάτων ολοκληρώνεται με τον μεγάλο πέτρινο παραδοσιακό διπλό ξυλόφουρνο.
Ο κήπος είναι επίπεδος και κατάφυτος με κάθε λογής παραγωγικά καρποφόρα οπωροφόρα δέντρα όπως ενδεικτικά αναφέρουμε μηλιές, κερασιές, αχλαδιές, αλλά και ήμερες καστανιές, καρυδιές, καθώς και πλήθος λουλουδιών όπως ορτανσίες σε όλα τα χρώματα και τριανταφυλλιές.
Μέρος του κήπου είναι υπερυψωμένο και δημιουργεί μια ευρύχωρη και χρηστική πλακόστρωτη αυλή για απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης..
Το ακίνητο είναι ιδανικό τόσο για μόνιμη όσο και για εξοχική κατοικία, αλλά και για τουριστική εκμετάλλευση.
New Age Real Estate

Λεπτομέριες

Κωδικός : TSAGARADA OLD MANSION
Τιμή : 350.000
Τετραγωνικά : 386
Τοποθεσία : ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ
Διεύθυνση : ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
ΤΚ : 37001
Όροφος : 2'ΟΡΟΦΟ ΜΕ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ
Parking : Ναι
Σύστημα Θέρμανσης : ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Κατηγορία : Κατοικία
Ενεργειακή Κλάση : Η
Κωδικός ακινήτου : 25277

Εσωτερική δομή

Δωμάτια : 6
Κουζίνες : 1
Μπάνια : 1

βίντεο

Ευρεση στον Χαρτη

newage
I consent to have this site collect my Name, Email, and Phone.

Compare Listings

Τίτλος Τιμή Κατάσταση Τύπος Περιοχή Σκοπός υπνοδωμάτια Μπάνια